|
Czy ktoś zna taki lub inny statek, firmę, warunki pracy itd.
|
| wojpa |
Dodany dnia 06.08.2012
|

Osada łodzi towarzyszącej

Data rejestracji: 01.11.2006
|
pomylka
Edytowane przez wojpa dnia 07.08.2012
|
| |
|
|
| dariusz567 |
Dodany dnia 16.09.2012
|

Praktykant ale zdolny

Data rejestracji: 16.09.2012
|
Mam ofertę pracy w firmie MBS Berlin Haupt Strasse 8 -10.
Czy ktoś zna tą firmę? Czy jest godna polecenia?
Proszę o więcej informacji. |
| |
|
|
| garon |
Dodany dnia 30.11.2012
|

Data rejestracji: 08.03.2012
|
Śledząc ogłoszenia na vaart dośc często powtarzają się wakaty na Twister 1 i 2 (kopel) posiadam informację o warunkach u poprzedniego właściciela, ale jest ponoc nowy i nie mam wiedzy. Poza tym często ogłasza się commander (duży tank) ma ktoś z kolegów wiedzę na temat tych statków i warunków pracy? Pozdrawiam |
| |
|
|
| AJ |
Dodany dnia 10.12.2012
|

Praktykant ale zdolny

Data rejestracji: 08.02.2011
|
rozmawiałem kiedys z właścicielem Commandera. Robił dobre wrażenie przez telefon. Barka też prezentuje się ok. Wiem że miał 3 Rumunów i Polaka, jeden Rumun odszedł i chciał mieć dwóch Polaków. Nie ma przyjazdów autem na barkę bo nie chce trzymac samochodów na pokładzie,wiec podmiany albo bus albo samolot. Pływają ARA.
Tyle mogę powiedzieć
ZSM MLZ Gdansk 1996-2000
|
| |
|
|
| garon |
Dodany dnia 22.12.2012
|

|
Szanowni koledzy, szukam ewentualnych informacji n/t tankiera Vantage bandera NL, pływa głównie ARA. Pozdrawiam
Gdy dookoła Nas wre, wszędzie kłótnia i zawiść partyjna, gdy dygoce i rozpala się niechęć dzielnicowa, trudno by żołnierz był spokojny. J. P.
|
| |
|
|
| Pawko |
Dodany dnia 19.01.2013
|

Data rejestracji: 16.10.2011
|
Panowie i Panie w ostatnim okresie aktywnie zacząłem szukać pracy, miedzy innymi pisząc ofertę na giełdzie pracy i dzwoniąc do polskich biur pośredniczych, chciałbym jeszcze dowiedzieć się w jakich wy pracujecie firmach, na jakich umowach, nie chce zebyscie pisali tutaj o wynagrodzeniach tylko o tym czy umowa jest niemiecka/holenderska lub jeszcze jakąś inna, chciałbym się tez dowiedzieć w jakich systemach pracujecie (2/2tyg, 1mc/1mc itp.). Prosiłbym tez o kontakt do waszych firm, bardzo chętnie spytam o prace!!!
Licze na wasza pomoc!!!
Paweł "Pawko" S.
Praca na Renie - marzenie.
|
| |
|
|
| bruno |
Dodany dnia 21.01.2013
|

Stary wyjadacz

Data rejestracji: 27.09.2007
|
@gosc34. Jak wygląda praca marynarza na takich statkach pasażerskich? Swoją przygodę z pływaniem zacząłem też od pasażerki, tyle ze w Polsce. Statki były dość małe, żegluga tylko dzienna i na krótkich odcinkach. Interesuje mnie jak wyglądają zmiany na takich statkach? Wchodzisz na pokład na początku sezonu i schodzisz po nim? Jakie zadania ma marynarz? Oczywiście pomijając takie oczywiste rzeczy jak cumowanie, pilnowanie porządku czy jakieś bieżące naprawy itp. Czy siedzisz czasem za sterem? Czy jest jakiś czas wolny w trakcie kilkudniowego rejsu? Czy jedzenie we własnym zakresie czy może dowoli z bufetu/restauracji?
Pozdrawiam z pokładu MS Marina
parostatkiem w wielki rejs...
|
| |
|
|
| garon |
Dodany dnia 21.01.2013
|

|
Witaj Pawko, wiem że Gerwil z Poznania ma dużo ofert pracy, potrzebna niemiecka lub holenderska książka pracy i wpis na Ren co najmniej matros. Firma ta zatrudnia Ciebie w Polsce na umowę na czas określony, do ZUS-u masz na umowie 2400 zł. brutto + diety za pracę za granicą. Faktycznie pensja z dietami (dla bosmana) 1150 E netto. Do tego przewóz do pracy i często żarcie na burcie bez kosztów. Ale wszystko zależy od tego na jakiego kapitana trafisz. Pozdrawiam
Gdy dookoła Nas wre, wszędzie kłótnia i zawiść partyjna, gdy dygoce i rozpala się niechęć dzielnicowa, trudno by żołnierz był spokojny. J. P.
|
| |
|
|
| gosc34 |
Dodany dnia 29.01.2013
|

Wyga rzeczny

Data rejestracji: 02.03.2009
|
siemasz Bruno szczeze to jest robota dla parobków 6 tygodni dzien w dzien robota glupiego od 8-17 sprzątasz myjesz okna czasami malujesz ja do steru sie nie garnolem bo sterowka z przodu poprostu sie balem troche ale dawali mi potem jak w nocy plyniemy to sa manewry czasem jest nasz 3 matrosów na burcie są nocne wachty w sterowce i rozkladanie trapu cumowanie to jest najwazniejsze miska jest pelna i do woli w restauracji ale osobno bez gosci oczywiscie tylko samotnosc mnie wkurza ale jestem polskim marynarzem i wytrwam wszystko !!!
Los jest przeznaczeniem zycie to tylko ułuda.
|
| |
|
|
| stefan |
Dodany dnia 28.02.2013
|

Praktykant ale zdolny

Data rejestracji: 19.08.2011
|
Witam,poszukuje Pana Mirka i Pani Donaty(Danuty),nie wiem czy imiona sa w 100% wlasciwe,bardzo prosze o kontakt,bardzo prosze,to bardzo wazne,bede wdzieczny jesli sie odezwiecie,musimy porozmawiac,i nawzajem sobie pomoc,niestety, nie moge napisac juz wiecej,jestem pewny ze wiecie dlaczego,bardzo prosze, |
| |
|
|
| zbyszek1 |
Dodany dnia 28.02.2013
|

Stary wyjadacz

Data rejestracji: 10.02.2013
|
Wiem, że my Polacy mamy awersję do "kołchozów", ale skoro są takie problemy z pracą to może stwórzcie spółdzielnię.
Przepraszam jeżeli pomysł jest nienajmądrzejszy, ale podpowiadam z sympatii do Was. |
| |
|
|
| matros |
Dodany dnia 17.03.2013
|

Wyga rzeczny

Data rejestracji: 19.04.2007
|
Zbyszku spółdzielnie były juz w 19tym wieku w Wielkopolsce , także nie ma czego się wstydzić , ale jak to stworzyć podpowiedz :-) . wszystkiego naj w dniu imienin i pozdrawiam
matros-str Krzysiek Skwara +48790488121 +31685743608 +4915129056435 mts GIBRALTAR
|
| |
|
|
| zbyszek1 |
Dodany dnia 17.03.2013
|

Stary wyjadacz

Data rejestracji: 10.02.2013
|
Serdeczne dzieki za życzenia. Jeżeli chodzi o spółdzielnie, to są na to przepisy. Chyba trzeba zebrać kilku ludzi, zrobić zebranie zaŁożycielskie itd. Poszukaj w nternecie, może są jakieś dotacje z Unii. Warto poszukać, pojedyńczy człowiek niewiele może. Powodzenia. |
| |
|
|
| damjamjam |
Dodany dnia 23.05.2013
|

Data rejestracji: 15.05.2011
|
Witam.Czy któryś z kolegów ma (miał) do czynienia z firmą Estra AG Basel?Chodzi mi o warunki pracy,ubezpieczenia itp. Pozdrawiam z Birsfelden
Edytowane przez damjamjam dnia 23.05.2013
|
| |
|